RepRap Prusa i3 Rework

Skrivaren

De flesta större Prusa i3 delas in i två kategorier: Öppen ram, och Box ram. Öppen ram är avsedd att tillverkas med hjälp av en laserskärare, vattenskärning eller CNC skärning. Det finns två aktuella bra typer av öppen ram, en i Aluminiumram  och en i plywood. Båda är utformade för att stödja 6mm eller tjockare inramning material. Både Einsteins varianten och i3 Rework använder ark av aluminium till sina ramar. Boxramen å andra sidan är utformad för att med lätthet tillverkas i hemmet med grundläggande träbearbetningsverktyg. 

 

Kvaliteten på utskrifterna 

Kvaliteten beror på vilken typ av material man använder skrivarhastighet, lagerhöjd och munstyckets diameter. Ju längre utskriften tar ju bättre kvalitet får du. Det bästa min skrivare kan göra är 0,1mm lagerhöjd och jag använder av 0,3-0,5mm munstycken beroende på vilken typ av utskriftskvalité man är ute efter. Om det är stora utrymme att fylla i med material jag går för 0,5 mm munstycke. och om det finns många små utrymmen och hög kvalitet önskas kör jag det mindre 0,3 munstycket.

 

Att styra skrivaren

Jag använder mig av en öppen programvara som kallas Octoprint för kunna kontrollera skrivaren och för att kunna se status av skrivaren i ett webbgränssnitt. Med Octoprint kan jag kontrollera skrivaren från en surfplatta, telefon eller dator. Octoprint körs på en Raspberry Pi 2 och är ansluten till WiFi vilket göra det lätt att komma åt skrivaren trotts att den står i mitt hobbyrum. Om skrivaren är igång kan du titta på webbkameran och gränssnittet på följande länk "lindh3dprinter"